Een jubileumjaar kan niet gevierd worden zonder een jubileumactiviteit. Voor ons 65-jarig bestaan hebben wij een geweldige activiteit kunnen opzetten welke de historie in zal gaan als één van de mijlpalen van onze vereniging.

Jubileumconcert zaterdag 4 november 2017

 

Op zaterdag 4 november 2017 heeft onze vereniging haar jubileumconcert gegeven in de Sittardse Stadsschouwburg met ondersteuning van Guido Dieteren, Wendy Kokkelkoren en een ensemble van Guido’s Orchestra. Tevens hebben ook het Sittards Mannenkoor SI-TARD en het kinderkoor Cantarella hun opwachting gemaakt.

Het concert had de titel “Gelök” meegekregen. Gelök vanwege deze samenwerking, Gelök vanwege de nieuwe uniformering die we konden presenteren tijdens dit concert en Gelök dat onze vereniging dit concert kon en mocht realiseren.

Deze samenwerking betekende een geweldige kans voor ons maar ook voor het publiek om kennis te maken met deze geweldige muzikanten en haar muzikale genre waarmee ze afgelopen jaren geweldige successen mee behaald hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guido’s Orchestra

guido-dieteren-sint-barbara-jublileumconcert5
Guido’s Orchestra is het eigentijdse poporkest onder leiding van orkestleider, vioolsolist en componist Guido Dieteren. Samen met echtgenote en sopraan Wendy Kokkelkoren bewijst het orkest dat pop en klassiek harmonieus samengaan.

Pop meets Classic, Classic meets Pop: Romantisch, Kippenvel, Schittering, Passie en Energiek – de meest bekende melodieën van alle tijden, geherinterpreteerd voor onze tijd, en bovendien veel originele composities, ‘muzikale bonbons’, die net als alle andere nummers uitnodigen tot feest of om heerlijk weg te dromen.

Afgelopen 10 jaar heeft Guido’s Orchestra, naast haar eigen solo carrière, gespeeld met internationale supersterren zoals Andrea Bocelli, Lionel Richie, Diana Ross, DJ Afrojack, Elvis Costello, Petula Clark, Helmut Lotti en vele anderen op de grootste podia in de wereld. Het veelgeprezen crossover orkest is uitgegroeid tot een wereldwijd instituut, getuige meerdere platina albums en haar “Symphonica in Rosso” concerten: Het grootste muziek evenement van de Benelux. Guido’s Orchestra begint in 2015/2016 haar uitgebreide tour door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland .

guido-dieteren-sint-barbara-jublileumconcert7
Muziekcorps St. Barbara is er ontzettend trots op dat onze vereniging mocht samenwerken met deze geweldige artiesten. Wij hebben hier iedere minuut van genoten en samen met hun ondersteuning  een uniek concert neergezet in de Sittardse Schouwburg.