Musiceren is onze samenleving en voor het behoud van een prachtig stukje cultuur van groot belang. Het bestaan van muziekverenigingen geeft kleur aan wijken en stadsdelen en geeft één ieder de kans zich op te laten nemen in een familie waar met respect en met liefde samengewerkt wordt aan datgene wat hun bindt, muziek maken.

Muziek verbindt, kun je jouw eigen creativiteit in kwijt en is bovenal leuk en gezellig om samen met anderen te kunnen doen. Onze vereniging hecht hier ontzettend veel waarde aan en vindt het daarom ook belangrijk dat er naast het musiceren een vriendschappelijke band opgebouwd wordt tussen de leden, het wordt een tweede familie. Naast de gezelligheid bieden wij ook de mogelijkheid om je als muzikant te ontwikkelen.

Indien je interesse hebt in het maken van musiceren zal je eerst de mogelijkheid krijgen gedurende een aantal weken om kennis te maken met het musiceren op een instrument naar keuze. De lessen zullen gegeven worden door jonge, enthousiaste docenten die je zal begeleiden om het instrument te leren kennen.

Voordat de overstap gemaakt wordt naar het korps, is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij Jeugfanfaar Zitterd. Jeugfanfaar Zitterd is een samenwerkingsverband tussen Fanfare St. Caecilia Broeksittard, Fanfare St. Jan Leyenbroek en Muziekcorps St. Barbara Sanderbout waarbij instromers gezamenlijk met andere instromers kennis maken met het samen musiceren.

Zodra blijkt dat het goed bevalt en je graag lid wil worden van onze vereniging, kunnen wij als vereniging ook gunstige voorwaarden aanbieden om deze lessen te blijven volgen. De kosten voor het lidmaatschap en muzieklessen zijn als volgt:

Lidmaatschap:

  • Volwassenen vanaf 19 jaar:   € 11,- per maand
  • Jongeren t/m 18 jaar:               € 5,- per maand

Opleidingskosten:

  • Eerste lid van familie:         € 15,- per maand.
  • Ieder volgend familielid:   € 10,- per maand

Onze vereniging probeert zich met deze relatief lage bijdrage te onderscheiden van andere verenigingen en ernaast ook de drempel om lid te worden zo laag mogelijk te houden.

Indien je interesse hebt om muziek te maken bij onze vereniging, kun je dit doorsturen naar info@sintbarbara.nl. Het bestuur zal vervolgens een afspraak maken om kennis te maken en de mogelijkheid voor proeflessen en lidmaatschap bespreken.