Musiceren is onze samenleving en voor het behoud van een prachtig stukje cultuur van groot belang. Het bestaan van muziekverenigingen geeft kleur aan wijken en stadsdelen en geeft één ieder de kans zich op te laten nemen in een familie waar met respect en met liefde samengewerkt wordt aan datgene wat hun bindt, muziek maken.

Muziek verbindt, kun je jouw eigen creativiteit in kwijt en is bovenal leuk en gezellig om samen met anderen te kunnen doen. Onze vereniging hecht hier ontzettend veel waarde aan en vindt het daarom ook belangrijk dat er naast het musiceren een vriendschappelijke band opgebouwd wordt tussen de leden, het wordt een tweede familie. Naast de gezelligheid bieden wij ook de mogelijkheid om je als muzikant te ontwikkelen.

Indien je interesse hebt in het maken van musiceren zal je eerst de mogelijkheid krijgen gedurende een aantal weken om kennis te maken met het musiceren op een instrument naar keuze. De lessen zullen gegeven worden door jonge, enthousiaste docenten die je zal begeleiden om het instrument te leren kennen.

Zodra blijkt dat het goed bevalt en je graag lid wil worden van onze vereniging, kunnen wij als vereniging ook gunstige voorwaarden aanbieden om deze lessen te blijven volgen. De kosten voor het lidmaatschap en muzieklessen zijn als volgt:

Lidmaatschap:

  • Volwassenen vanaf 19 jaar:   € 13,50 per maand
  • Jongeren t/m 18 jaar:               € 6,- per maand

Opleidingskosten:

  • Om de opleidingskosten voor zowel leerling als vereniging zo laag mogelijk te houden, proberen we samen te zoeken naar een geschikte opleiding. Dit kan zijn bij b.v. via Myouthic (Sittardse samenwerking van muziekonderwijs), via de Muziekschool in Maaseik of via een privé docent. De vereniging zal maximaal € 15,- per maand kunnen bijdrage aan een opleiding.

Indien je interesse hebt om muziek te maken bij onze vereniging, kun je dit doorsturen naar info@sintbarbara.nl. Het bestuur zal vervolgens een afspraak maken om kennis te maken en de mogelijkheid voor proeflessen en lidmaatschap bespreken.